Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، حجت الاسلام قدرتی رییس کل دادگستری استان گفت: سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در استان قزوین از سال ۹۵ به صورت پایلوت راه اندازی شد و در حال حاضر بیش از ۷۷ درصد ابلاغ‌های استان قزوین به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد که از میانگین کشوری یک درصد بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام قدرتی افزود: کاهش غیر ضروری رفت و آمد‌ها به دادگستری، تشریفات طولانی ابلاغ، اطاله دادرسی، برخی مشکلات فرهنگی و اخلاقی در بحث ابلاغ‌های سنتی و هزینه‌های سنگین دادگستری و اشخاص از جمله مزایای سامانه‌های الکترونیکی دستگاه قضایی است.

وی به مشکلات متعدد ابلاغ‌های سنتی اوراق قضایی اشاره کرد و افزود: در گذشته تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد اوراق قضایی به صورت واقعی به طرفین پرونده ابلاغ می‌شد و بقیه موارد یا امکان ابلاغ وجود نداشت یا به صورت ابلاغ‌های قانونی صورت می‌پذیرفت که الصاق در محل یکی از این موارد بود.

حجت الاسلام قدرتی یادآور شد: در گذشته بسیاری از مراجعین به دستگاه قضایی مدعی بودند که اوراق قضایی به آن‌ها ابلاغ نشده است که همین امر موجب تجدید وقت، اعاده دادرسی و در نتیجه موجب اطاله دادرسی می‌شد و  یکی از مشکلات جدی قوه قضاییه همین موضوع اطاله دادرسی پرونده‌ها است که با اقدامات الکترونیکی انجام شده در بحث اطاله دادرسی کاهش چشمگیری شاهد هستیم.

این مقام قضایی استان افزود: با توجه به گسترش زندگی‌های امروز در بحث شهر نشینی و آپارتمان نشینی و با توجه به مشکلاتی که ابلاغ‌های سنتی داشت، موجب می‌شد که در بسیاری از ابلاغ‌ها مخصوصا ابلاغ به صورت الصاق در محل حریم خصوصی اشخاص حفظ و رعایت نشود که این موضوع تبعات منفی‌ای را نیز در جامعه به دنبال داشت.

رییس کل دادگستری استان با اشاره به ضرورت عضویت مردم در سامانه ثنا بیان داشت: برای اینکه مردم بتوانند ارتباط مستقیمی با دستگاه قضایی داشته باشند و بسیاری از خدمات قوه قضاییه را به صورت غیر حضوری دریافت نمایند لازم است که در این سامانه ثبت نام کنند.

حجت الاسلام قدرتی افزود: همچنین این امکان وجود دارد بسیاری از مردم به طرق مختلف مانند شاکی، متهم، مطلع، شاهد و موارد دیگر با پرونده‌های متعدد قضایی در ارتباط باشند و به همین خاطر لازم است کلیه مراجعین به دستگاه قضایی ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند.

این مقام مسئول در ادامه به راه اندازی سامانه سمپ (سامانه مدیریت پرونده ها) اشاره کرد و گفت: سامانه سمپ به ما کمک خواهد کرد تا یک بانک اطلاعاتی دقیق در اختیار داشته باشیم و اگر بخواهیم در هر موضوعی به یک مدیریت صحیح و دقیق برسیم، آمار دقیق لازم است.

وی اضافه کرد: پایه هرگونه تحول اساسی آمار دقیق است و تحقق این امر نیز به این موضوع گره خورده و در این زمینه لازم است که همکاران دستگاه قضایی اطلاعات اشخاص و پرونده‌ها به طور دقیق در این سامانه ثبت کنند.

رییس شورای مسئولان قضایی استان در ادامه افزود: استان قزوین در بحث راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به خوبی عمل کرده است به گونه که در حال حاضر در مرکز استان ۳ دفتر، شهرستان البرز ۲ دفتر، شهرستان آبیک ۲ دفتر، شهرستان تاکستان ۲ دفتر، شهرستان بویین زهرا ۱ دفتر و در بخش محدیه نیز ۱ دفتر راه اندازی شده است که این تعداد در آینده‌ای نه چندان دور افزایش خواهد یافت به طوری که در بسیاری از بخش‌های استان نیز از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بهرمند خواهند شد.

حجت الاسلام قدرتی در ادامه با اشاره به اجرای طرح پابند الکترونیک برای زندانیان استان تصریح کرد: برای کاهش جمعیت کیفری، حبس زدایی و آراء جایگزین حبس از طرح پابند الکترونیک در زندان‌های استان استفاده شده است.

رییس کل دادگستری قزوین افزود: در حال حاضر با بررسی پرونده‌های قضایی ۴۰ نفر از زندانیان استان از پابند الکترونیک استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/ک

سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در قزوین از سال ۹۵  راه اندازی شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادگستری دادگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات ملایر به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاسمی فرزاد تأکید کرد: در تاریخ بیست و یکم اردیبهشت ماه، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان، از جمله استان همدان و در ۲۲ حوزه انتخابیه ملایر برگزار می‌شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که در این دور از انتخابات، ۱۶۷ شعبه اخذ رأی فعال باشند که متشکل از ۱۰۱ شعبه ثابت و ۶۶ شعبه سیار است. از این تعداد، ۷۹ شعبه در مناطق شهری و ۸۸ شعبه در مناطق روستایی مستقر خواهند بود.

قاسمی فرزاد بیان کرد: در دور اول انتخابات، چه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و چه در انتخابات خبرگان رهبری، چهار اصل اساسی که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده‌اند، شامل مشارکت حداکثری، رقابت سالم، امنیت و عدالت، به دقت مورد توجه قرار گرفته و اجرا شده‌اند.

استاندار همدان با ابراز امیدواری برای حضور پرشور و چشمگیر مردم در دور دوم انتخابات ملایر، که امید است امنیت و رقابتی قابل تحسین همانند دور اول را تجربه کند، تأکید کرد که این چهار اصل همچنان به عنوان معیارهای اصلی برای برگزاری انتخابات در نظر گرفته شده‌اند.

کد خبر 6099145

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • بازرسی ۱۱هزار قرارداد شرکت رضایت خودروی طراوت‌نوین
  • مطالبات ۸۹۵ مالباخته «رضایت خودروی طراوت نوین» پرداخت شد
  • پرونده‌های قضایی انتخابات مربوط به نماینده‌ها نیست
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • انتخابات ملایر به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال‌ نمایش خانگی
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی